24 augusztus, 2015

A cél - Ulan Ude 35. nap


Ulan Ude... Buryatia fővárosa


Megérkezünk a Lenin térre Ulan Ude-ba. Látjuk a pódiumot ahol a Mongol rally végcélja van...
Ott várnak a szervezők... szép lassan felaraszolok a pódiumra az autóval.






Nagyon jó érzés volt ott lenni. Nem volt senki aki tapsolt volna, vagy gratulált volna, de akkor is jó volt. Megcsináltuk, túléltük. 5 hete vagyunk úton és 14,750 km van mögöttünk.
Aludtunk szállodában, hostelben, autóban, sátorban, kempingben. Ahol tudtunk. Sok kényelmetlenség volt útközben, sorbanállás, papírmunka, de pont nem érdekelt. Ugyanis megcsináltuk !


Később több csapat is érkezik, és izgatottan beszélünk a kalandjainkról.

 Alig tudtuk visszafogni magunkat. Most jött ki rajtunk a sok fáradtság, izgalom.
Akik visszaküldték az autókat, azok minden felszerelésüket eladták potom pénzért. Mivel mi vissza is autóval mentünk, és volt helyem, sok cuccot vásároltunk a németektől, hollandoktól és az angoloktól.


Beültünk az egyik étterembe, ahol vártak minket és minden jóval fogadtak. Ittunk, ettünk és sokat beszélgettünk. Jó volt. Nagyon.


Az ideút letudva. Már "csak" haza kell mennünk, alig 8.000 km vezetés van hátra.

Mit mondjunk Mongóliáról? Remek ország, érintetlen természettel, és nagyon kedves vendéglátó emberekkel. Teljesen más, mint amit eddig ismertünk, tapasztaltunk. Mélyen megmaradnak az emlékeinkben ezek az élmények. Ezekért a percekért napokért, élményekét megéri élni, utazni. Az utazás kinyitja a szemünket, másképpen látjuk a dolgokat, ahogy eddig. És ez a legnagyobb kincs amit egy ember átélhet, tapasztalhat. Megváltoztatja a felfogásunkat, a világról alkotott képünket.





Ezennel szeretnék köszönetet mondani mindenkinek aki támogatott minket, és velünk "tartott" ezen az úton.

Lassan elindulunk a Bajkál tó felé, hogy majd valahol alszunk útközben... lassan elhagyjuk a várost és elindultunk a Transzszibériai úton. Utólag kiderült, hogy a világ legunalmasabb útja.
A Bajkál tó mellett nagy erdőtűz volt, volt ahol a sok füst eléggé zavaró volt.





Este a tó partján sátoroztunk, nem volt olyan mint elképzeltük. Olyan illuzióromboló volt az egész tó. Megállapítottuk, hogy a tó rossz oldalán vagyunk :) csak hogy jobban érezzük magunkat.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése